الأحد، 9 فبراير 2014

طريقه عمل المسقعه بالبشاميل من الشيف نجلاء الشرشابي برنامج علي قد الايد بالصور والمقادير من سي بي سي سفره

اهلا وسهلا بكل بنوته موزه قموره مقبله علي الزواج
وعايزه تتعلم اكلات جديده النهارده جابين ليكم وصفات من مطابخ فناه سي بي سي وبالذات مطبخ نجلاء الشرشابي 
النهارده جيبالكم المسقعه بالبشاميل 
اولا المقادير 
نصف كيلو باذنجان 
نصف كيلو بطاطس 
نصف كيلو فلفل 
نصف كيلو كوسه 
كوب دقيق 
2كوب لبن 
نصف كيلو لحم مفروم
3 يصله 
ملح فلفل كمون 
زبده 

اولا بنعصج اللحم المفروم مع البصل ونفرم البصل كويس عليه مع الزيت الزيتون 
بعد مابنعصجها وعليها ملح وفلفل 

ندخل علي اننا نقشر البطاطس والباذنجان والكوسه والكوسه طبعا مفيده جدا ومبشربش زيت
ونقطعهم البطاطس قطع مكعبات والباذنجات دوائر والفلفل والكوسه 
ونقليهم فالزيت وكل مابيسو مبيشربوش زيت 

ونضعهم علي مناديل لنسمح الزيت منهم 
ثم 
نعمل البشاميل بتاعنا اللبن نسخنه وبعدين نجيب الطاسه نحط فيها السمنه مع الدقيق ونزود باللبن مع التقليب لحد مايبقا متماسك معانا 
ويعدين نحط طبقه في الصنيه ونرص نص المكونات البطاطس والفلفل والكوسه والبانجان ونحط اللحم المعصج 
وبعدين النصف الاخر ونحط باقي البشاميل 

ونحطهم في الفرن علي درجه حرار 160 لمده 15 دقيقه 




0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More