الجمعة، 8 أغسطس 2014

طريقه ومقادير عمل الفطير المشلتت للشيف الشربيني

احنا جيل التسعينات او التمانينات يعني كان اكلنا بالسمن النباتي يعني متاسسناش زي مابيقولوا وكانت الامهات والجدات بيعلمونا الفطير المشلتت لما كنا ننزل البلد كنا ناكله بالسمن البلدي والعسل النحل والطحينه والجبنه القديمه طيب احنا عاوزين نعمله بنفس طعم زمان واكلات زمان السيف الشربيني بيقدم كل يوم خميس اكلات زمان وعشان اساس اكلات زمان هو الفطير فالشيف عملنا الفطير المشلتت بتاع زمان بكل تكاته وحركاته 
ياجمالوا يجمالوا 
الفطير المشلتت
كيلو دقيق وربع كوب زيت و3ملاعق كبيره سكر وملعقه ملح وملعقه محسن خبز او بديلها ملعقتين خل ونحط كله علي بعضه ونقلب وبعدين نضيف ميه ونعجن لحد ماالعجينه تلم معانا وتبقي طريه وبعدين نقطعها علي اد حجم الفطيره اللي عاوزينه وندهن صنيه زيت ونرص فيها كور العجين ونحط زيت عالوش ونغطيها بكيس ونسيبها ترتاح اطول فتره ممكنه انا عملتها الفجر وبدات اشتغل فيها بعد الظهر نكون مجهزين خليط سمنه بلدي وذبده وقشطه وشويه زيت في طرقيتين ياما نفرد القطعه اوي اوي لحد ماتبقي رقيقه خالص وبعدين نحط عليها من الخليط دا ونلفها زي السويسرول وبعدين نلفه حاولين بعضه زي الصوره كده
يااما نفرد كوره رقيقه اوي برضه ونحط عليها من الخليط ونقفلها زي الظرف وفي كل تانيه نحط شويه من الخليط ونخليها ظرف صغير وبعدين نفرد واحده تانيه ونحط عليها الخليط وبعدين نحط جواها الظرف الاولاني ونقفلها ظرف برضه وبعدين نحطه في صنيه مدهونه زيت ونغطيه ونسيبه يرتاح حوالي 3ساعات كمان وبعدين وقت التسويه نفرد العجين لحد ماياخد حجم الصنيه وهيتفرد بسهوله لانه مرتاح جدا وندهن وشه من الخليط وندخله فرن سخن اوي

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More