الخميس، 31 يوليو 2014

طريقه عمل محشي ورق العنب ني في ني بالطريقه الصحيه وتخزين ورق العنب للشيف الشربيني

جينا للاكله اللي ميختلفش عليها اتنين الورق العنب الرائع اللي بيشد الكبار والصغار وفي ناس بتقول عليه مزز ومرضي السكر بيخافوا من المحاشي لا مع الطريقه دي مافيش خوف لان النهارده هنقدملكم محشي ورق العنب ني في ني بالطريقه والصور وكمان لو الورق عندك متخزن ازاي انك تحافظي علي لونه وتسلقيه ومتخفيش هيطلع وكانه صابح 

اليكم الطريقه 

محشي ورق العنب
نى في نى
الطريقه
غسلت الرز وصفيته بسرعه من الميه وتركته في مصفه
ليجف تماما ليشرب اي سائل موجود في الخلطه

الورق موجود عندى حفظته من اول الصيف
نزلته في ميه سخنه مضاف لها عصير ليمون للمحافظه على لونه وعلشان ما يسودش
وطلعته في ميه بارده غزيره لاوقف عملية السلق ويتغسل كويس

الخلطه
ضربت البصل في معد الطعام وخرجته في طبق الحشو وضفت له ملح وفلفل اسود ودعكته كويس جدا بايدي
وضربت فلفله خضرا وضفتها وضربت الطماطم وضفتها
وخرطت الخضره شبت وبقدونس وعودين كسبره ونعناع اخضركتيير وضفتهم
وضفت زيت و سمنه وملعقتين صلصة طماطم وشوية شطه وتوم وضفت الرز المغسول والناشف تماما
ظبطت الملح وبدأت احشي الورق على ضهره بحيث وجه الورقه الناعم يكون هو الي ظاهر
ورصيته كل صف عكس الآخر في حله مناسبه لكمية الحشو مفروشه بحلقات بصل وتوم وفلفل اخضر وطماطم
وقليل من عصير الليمون ورشة ملح وفلفل
رصيته كل صف عكس التانى دائريا بحيث يكون الصباع متجه لداخل مركز الحله
وبعد انتهاء الحشو ضفت عصرة ليمون وشوربه دسمه بتغلي مضاف لها ملعقه صغيره توم بودر
بحيث تصل لمنتصف آخر صباع على وش الحله
وبعد تمام التسويه قلبته على طبق التقديم وانتظرت دقيقتين قبل ما ارفع الحله
علشان ينزل بنفس الرصه
يارب يعجبكوا
وبالف صحه وعافيه


0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More