جينا للاكله اللي ميختلفش عليها اتنين الورق العنب الرائع اللي بيشد الكبار والصغار وفي ناس بتقول عليه مزز ومرضي السكر بيخافوا من المحاشي لا مع الطريقه دي مافيش خوف لان النهارده هنقدملكم محشي ورق العنب ني في ني بالطريقه والصور وكمان لو الورق عندك متخزن ازاي انك تحافظي علي لونه وتسلقيه ومتخفيش هيطلع وكانه صابح
اليكم الطريقه
محشي ورق العنب
نى في نى
الطريقه
غسلت الرز وصفيته بسرعه من الميه وتركته في مصفه
ليجف تماما ليشرب اي سائل موجود في الخلطه
اليكم الطريقه
محشي ورق العنب
نى في نى
الطريقه
غسلت الرز وصفيته بسرعه من الميه وتركته في مصفه
ليجف تماما ليشرب اي سائل موجود في الخلطه
الورق موجود عندى حفظته من اول الصيف
نزلته في ميه سخنه مضاف لها عصير ليمون للمحافظه على لونه وعلشان ما يسودش
وطلعته في ميه بارده غزيره لاوقف عملية السلق ويتغسل كويس
الخلطه
ضربت البصل في معد الطعام وخرجته في طبق الحشو وضفت له ملح وفلفل اسود ودعكته كويس جدا بايدي
وضربت فلفله خضرا وضفتها وضربت الطماطم وضفتها
وخرطت الخضره شبت وبقدونس وعودين كسبره ونعناع اخضركتيير وضفتهم
وضفت زيت و سمنه وملعقتين صلصة طماطم وشوية شطه وتوم وضفت الرز المغسول والناشف تماما
ظبطت الملح وبدأت احشي الورق على ضهره بحيث وجه الورقه الناعم يكون هو الي ظاهر
ورصيته كل صف عكس الآخر في حله مناسبه لكمية الحشو مفروشه بحلقات بصل وتوم وفلفل اخضر وطماطم
وقليل من عصير الليمون ورشة ملح وفلفل
رصيته كل صف عكس التانى دائريا بحيث يكون الصباع متجه لداخل مركز الحله
وبعد انتهاء الحشو ضفت عصرة ليمون وشوربه دسمه بتغلي مضاف لها ملعقه صغيره توم بودر
بحيث تصل لمنتصف آخر صباع على وش الحله
وبعد تمام التسويه قلبته على طبق التقديم وانتظرت دقيقتين قبل ما ارفع الحله
علشان ينزل بنفس الرصه
يارب يعجبكوا
وبالف صحه وعافيه
نزلته في ميه سخنه مضاف لها عصير ليمون للمحافظه على لونه وعلشان ما يسودش
وطلعته في ميه بارده غزيره لاوقف عملية السلق ويتغسل كويس
الخلطه
ضربت البصل في معد الطعام وخرجته في طبق الحشو وضفت له ملح وفلفل اسود ودعكته كويس جدا بايدي
وضربت فلفله خضرا وضفتها وضربت الطماطم وضفتها
وخرطت الخضره شبت وبقدونس وعودين كسبره ونعناع اخضركتيير وضفتهم
وضفت زيت و سمنه وملعقتين صلصة طماطم وشوية شطه وتوم وضفت الرز المغسول والناشف تماما
ظبطت الملح وبدأت احشي الورق على ضهره بحيث وجه الورقه الناعم يكون هو الي ظاهر
ورصيته كل صف عكس الآخر في حله مناسبه لكمية الحشو مفروشه بحلقات بصل وتوم وفلفل اخضر وطماطم
وقليل من عصير الليمون ورشة ملح وفلفل
رصيته كل صف عكس التانى دائريا بحيث يكون الصباع متجه لداخل مركز الحله
وبعد انتهاء الحشو ضفت عصرة ليمون وشوربه دسمه بتغلي مضاف لها ملعقه صغيره توم بودر
بحيث تصل لمنتصف آخر صباع على وش الحله
وبعد تمام التسويه قلبته على طبق التقديم وانتظرت دقيقتين قبل ما ارفع الحله
علشان ينزل بنفس الرصه
يارب يعجبكوا
وبالف صحه وعافيه
0 التعليقات:
إرسال تعليق