الجمعة، 8 أغسطس 2014

طرق سهله لعمل الممبار في البيت , تكات في المومبار تضيع ريحته وشربه مومبار تجنن بطعم رائع

وزي مااحنا عارفين ان في ناس كتير جدا بتعشق الممبار او السجق زي مايقال او في ناس بتسميه مصارين يعني كله حلويات هه الاكل الممبار لما بتعمليه بيفتل رز ؟ او بيملي معاكي اوي ؟ او ريحته مش حلوه 
عاوززه تشربي شوربه الممبار وتقولي الله ؟ عاوزه عزومه ممبار وكرشه ولحم راس 

طيب خليكي معانا في التكات دي 
اولا لما تنضفي المصارين (الممبار ) تجرديها كويس جدا وتنقعيها في ميه وخل وتغسلي بدقيق الدره 
وتقلبي المومبار علي الوش اللي فيه دهون و تملي خلطه الرز في قلبه عشان لما الرز بيستوي هتلاقي الدهن اللي في الممبار من جوه ساح وفلفل الرز واداله طعم روعه كمان عشان يبقا قدامك الحته الناعمه او الوجه النعام للمصارين وتنضفيها كويس 
الخلطه اعمليها ني في ني يعني بلاش تسبيك خالص البصله عليها الطماطم معصوره او معجون طماطم وشويه زيت والتوابل وكزبره وشبت وبقدونس  والرز 
وتملي بس متنفخيش المصارين عشان الرز بيزيد يعني يدوب شويه رز بسيط 
وتحضري ميه سلق المومبار او الشوربه 
بتحطي فيها ورق لورا وفص توم عشان اي حاجه سبتيها مش نضيفه التوم بيعمل زي مضاد حيوي وبيفتت فالجسم 
وبصله ومرقه دجاج ماجي مش فاين فودز لان ماجي احلي بكتير 

ومن غير ماتقفلي المصارين ولا حاجه طالما مملتيهاش اوي 
هتتعمل معاكي روعه ولا هتنزل منها رزايه وهتقدمي الشربه كمان جميله 




0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More