السبت، 15 فبراير 2014

طريقه عمل قالب الخضار او عجه الخضار من الشيف شربيني بالصور والمقادير وكل تكاته وحركاته


اهلا وسهلا بكل اللي منورنا وجايين من بيوتهم وقاعدين عالنت عشان يعملوا لاولادهم ورجالتهم احلي الاكلات وعشان منتبعكيش ونشغل كتير كتير فالمطبخ
قولنا لا لازم تكون الوصفه سهله وهايله وسريعه وجميله متعقدكيش متخلكيش كل شويه تععمليها عشان تتعلمي لالا نوعدك هي مره واحده وهتتعمليها بكل سهووووووووله






كوبايه لبن
- 6 بيضات كبيرة
شويه ملح
فلفل اسود وتوابل
- كيس من الخميرة الكيماوية
- حبة كبيرة من البصل المفروم
- 3 حبات من الطماطم المقطعة لمكعبات صغيرة و مقلية
- حبة كبيرة من البطاطس المقطعة لمكعبات صغيرة و مقلية
- ملعقة من البقدونس المفروم
الطريقة
قومي بوضع القليل من الزيت بالمقلاة إلى أن يسخن جيدا، ثم أضيفي إليه شرائح البصل و الفلفل، وبعد ذلك مكعبات الطماطم.
أضيفي مكعبات البطاطس المقلية إلى الخليط السابق و قومي بتتبيله بالطريقة المعتادة، و بعد مزج كل المكونات جيدا، أضيفي البقدونس المفروم.
امزجي الحليب مع البيض و الخميرة والملح و الفلفل الأسود و الخميرة الكيماوية جيدا، واسكبي الخليط على مزيج الخضار الذي سبق لك تحضيره.
ضعي القليل من الزبدة في مقلاة عميقة، انتظري إلى أن تذوب، ثم اسكبي الخليط و اتركيه على نار هادئة إلى أن يستوي جيدا، ثم قومي بقلبها على سحن مسطح و اتركيها لتبرد قليلا قبل تقديمها.
بالصحة

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More