الخميس، 31 يوليو 2014

طريقه ومقادير عمل الكشك بكل تكاته وحركاته من الشيف شربيني

من الاكلات القديمه اوي اللي بيحبها جدتي وجدي واتربينا عليها وبقينا نغير فالاكل بيها 
وروعه سمعتها من الشيف الشربيني في اكلات زمان ليوم الخميس وافتكرت الكشك وايام وعمايله وروعه 
وعشان كده جباتلكم تكاتي وتفانيني في الكشك الجميل اوي اللي مش هنخلف في جمالو 

الكشك المصري الاصيل بطريقتي وتكاته
علشان الكشك يبقى طعمه حلو لازم تكون الشوربه دسمه ومظبوطه
وغالبا شوربه بط وز رومي
ودايما لما تيجي تسلقي لحمه او طيور ومحدده هتطبخي ايه بالشوربه حاولي ما تضيفيش توابل
لها ريحه نفاذه وقويه زي القرفه والحبهان الكتير او بهارات اللحمه لانها ممكن تبوظ الاكله
بهارات اللحمه الي هي ال 7 بهارات

طريقة الكشك
حمري بصل في سمنه ويكون لونه وردي جميل في طاسه وما تعمليش البصل في نفس وعاء الطهى
واغلي الشوربه على النار وضيفي لها قليل من التوم البودر وضيفي الرز وسويه كويس جدا جدا
يعني يتهريشويه وتكون نسبة الرز مش كتير
وبعدين ضيفي جزء من التقليه من غير السمنه الي حمرتيها فيها
وسيبيها تغلي غلوتين مع الرز وبكده هيحتفظ الكشك بريحة وطعم التقليه
لانك لو حطيتي التقليه من الاول ريحتها بتختفي مع طول وقت تسوية الرز
اضربي في الخلاط ملعقتين كبار دقيق مع علبة زبادي وشوية لبن وملعقة كبيره نشا
على حسب كمية الكشك وممكن تزودي او تقللي الكميه
النشا بيخلى الكشك ناعم جدا وبيدخل كل المكونات مع بعض بسرعه وبيحتفظ بالطعم اكتر من الدقيق
واربطي الشوربه والرز بحيث لا يكون خفيف ولا تقيل السمك بتاعة يصلح للاكل بالعيش او بالملعقه
وبعدين ضيفي السمنه الي حمرتي فيها واطفي النار وقلبي السمنه كويس
وسيبيه يهدى شويه واغرفيه في الاطباق ووزعي على الوش تقلية البصل بشكل جميل
وبالف صحه وعافيه



0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More