ناس كتير بتدور علي طريقه شيخ المحاشي دي اكله شاميه ولكن بعد مانتشر عالم الانترنت وقنوات الاكل انتشرت اكات ووصفات جديده وجميله اوي
لكل محبي شيخ المحشي اليكم الطريقه بالصور
شيخ المحاشي
المكونات
شرايح بتنجان رومي رفيعه
فلفل اخضر واحمر وقرن شطه ممكن الاستغناء عنه
نصف كيلو لحمه مفرومه
بصله متوسطه
راس توم
2 كوب عصير طماطم
التوابل
فلفل اسود بهار لحم جنزبيل بودر بردقوش بودر روز ماري كمون ثوم بودر بصل بودر شعرة قرفه ملح شطه
الطريقه
تبلت شرايح البدنجان بالملح وتركتها حوالى ساعتين تنزل ميتها
ودبلتها في زيت على النار علشان اعرف الفها وطلعتها على ورق مطبخ ليمتص الزيت
وضربت فصين توم وبصله متوسطه وقرن شطه وفلفله خضراء بلدي ونصف فلفلة طبخ حمراء
وضفت لهم اللحمه المفرومه والتوابل وضربتهم كويس مع بعص
ودخلت اللحمه التلاجه نصف ساعه وخرجتها صبعتها ودخلتها التلاجه تانى نصف ساعه
وحضرت الصلصه صفرت التوم وضفت الطماطم ومن نفس توابل اللحمه ما عدا القرفه
وتركتها لما تقلت وفي صينية الفرن نزلت بنصف الصلصه
خرجت صوابع الكفته من التلاجه ولفيتها بشرايح البدنجان ورصيتها في الصينيه
وضفت عليها باقي الصلصه وروز ماري فريش وولعت البوتاجاز غليت كويس جدا
وطيت النار وتركتها 10 دقايق ودخلتها الفرن متسخن من 10 دقايق
وتركتها خدت لون واستوت كويس والسائل تقل
وبالف صحه وعافيه
بصراحة كانت حلوه جدا وعجبت الجميع
ياريت تجربوها
لكل محبي شيخ المحشي اليكم الطريقه بالصور
شيخ المحاشي
المكونات
شرايح بتنجان رومي رفيعه
فلفل اخضر واحمر وقرن شطه ممكن الاستغناء عنه
نصف كيلو لحمه مفرومه
بصله متوسطه
راس توم
2 كوب عصير طماطم
التوابل
فلفل اسود بهار لحم جنزبيل بودر بردقوش بودر روز ماري كمون ثوم بودر بصل بودر شعرة قرفه ملح شطه
الطريقه
تبلت شرايح البدنجان بالملح وتركتها حوالى ساعتين تنزل ميتها
ودبلتها في زيت على النار علشان اعرف الفها وطلعتها على ورق مطبخ ليمتص الزيت
وضربت فصين توم وبصله متوسطه وقرن شطه وفلفله خضراء بلدي ونصف فلفلة طبخ حمراء
وضفت لهم اللحمه المفرومه والتوابل وضربتهم كويس مع بعص
ودخلت اللحمه التلاجه نصف ساعه وخرجتها صبعتها ودخلتها التلاجه تانى نصف ساعه
وحضرت الصلصه صفرت التوم وضفت الطماطم ومن نفس توابل اللحمه ما عدا القرفه
وتركتها لما تقلت وفي صينية الفرن نزلت بنصف الصلصه
خرجت صوابع الكفته من التلاجه ولفيتها بشرايح البدنجان ورصيتها في الصينيه
وضفت عليها باقي الصلصه وروز ماري فريش وولعت البوتاجاز غليت كويس جدا
وطيت النار وتركتها 10 دقايق ودخلتها الفرن متسخن من 10 دقايق
وتركتها خدت لون واستوت كويس والسائل تقل
وبالف صحه وعافيه
بصراحة كانت حلوه جدا وعجبت الجميع
ياريت تجربوها
0 التعليقات:
إرسال تعليق