الأحد، 20 يوليو 2014

طريقه تسبيك الطماطم زي المحلات بالظبط , طريقه التخلص من الماده البيضاء العفن علي الطماطم المتسبكه واسبابها

بتحبي الاكلات بتاعتك تكون سهله وعاوزه تيجي من شغعلك بسرعه تلاقي كلو عالتسخين
عاوزه شغاله فبيتك مجهزالك كل حاجه من غير وجع قلب واعصاب

هؤلك كل حاجه
بكل الطرق
عرفنا قبل كده ازاي تسبكي الطماطم طيب نتي سبكتيها وطلعت حمرا بتحطيها في برطمانات منشفاها كويس اوي
بس بتطلع فيها ماده من فوق زي العفن كده بعد فتره
هؤلك ليه
الماده بتطلع لو الصلصه اتحط فيها معلقه مبلوله او وقعت عليها نقطه ميه
اولا انتي بتحطيها في البرطمان اللي منشفاه كويس اوي وقفلاه وحطه عليها زيت فوق وتقفيلها ولما تستخدميها تستخدمي بمعلقه ناشفه لان لو المعلقه مبلوله حتا لو بخار بتطلع الماده العفن دي

طيب عاوزه اعمل كميات واعينها ازاي
انتي بتسبكي الطماطم عادي
وبتجيبي ربع كيلو اكياس من عند البقال الاكياس البيضا الصغيره دي
بتحطي 4 كبشات بالعدد لان دي بتعمل معاكي اي طبخه لو انتي عيله كبيره اعملي 6 كبشات في كل كيس
واقفلي الكيس
ال 10 كيلو طماطم هتعمل معاكي حوالي 25 كيس
وتحطيهم في الفريزر والكيس علي قد الاكله وكده تخلصتي من العفن ده

والكيس لو انتي شغاله بتحطي الكيس فالتلاجه من بليل يفك وتيجي يدوب تحطي البصله وعليه وكده وفرتي وقت ومجهود

طيب عاوزين نوفر وقت اكتر

بتحمري البصل معاهم وتحطي عليهم الطماطم متسبكه
يعني مع نص كبشه بص او تلت اربع كبشه بصل عليهم من 5 ل 6 كبشات طماطم فالكيس وبستحسن تحطي ملح بس مش كتير يدوب طعم للملح بسيط

وكده وفرتي التسبيكه يوم الجمعه مثلا للشهر كله
25 كيس دول بيقضوني حوالي شهرين

ولو عندك عزومه بتنجزك ع طوول


0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More